Fasulye turşusu nasıl yapılır? Damaklarda iz bırakacak kolay ve pratik fasulye turşusu tarifi

Kış hazırlıkları başladı ve bu hazırlıklardan birisi de turşu kurmak. Yaz ayların sıkça yapılan fasulye turşusunu sizlerde evde kolaylıkla kurabilirsiniz? Fasulye turşusu nasıl yapılır? Enfes tadıyla damaklarda iz bırakacak, servis ettiğiniz her yemeğe lezzet katacak fasulye turşusu tarifi veriyoruz

8 kişilik
25 dakika
20 dakika
35 kalori

Fasulye turşusu için malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 2 baş sarımsak
  • 5 su bardağı içme suyu
  • 1 adet cam kavanoz
  • ½ su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 Fasulyeler yıkanır ve temizlenir.
2 Bir tencerede su kaynatılır, kaynayan suya fasulyeler eklenerek şoklanır.
3 2-3 dakika kaynar suda bekletildikten sonra soğuk su içerisine alınarak soğuması beklenir.
4 Sarımsaklar ayıklanır, dilerseniz ikiye bölebilirsiniz.
5 Kavanozun dibine sarımsakların bir kısmı eklenir.
6 Fasulyeler kavanoza dizilir ve arada sarımsak eklenmeye devam edilir.
7 Sirke ve kaya tuzu karışımı kavanoza eklenir.
8 Su ilave edilir ve kapağı sıkıca kapatılır.
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinde Leyla'nın aksesuarları