Fındıklı tatlı

Şerbetli tatlı sevenler için...

Malzemeler
Hamuru için
6 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ufalanmış fındık
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Unu büyük bir hamur yoğurma kabına eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına fındık parçalarını ekleyin ve hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çektikten sonra servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil