Fırında antep fıstıklı somon tarifi nasıl yapılır?
Somon balığı insan sağlığı açısından oldukça yararlı. Somon için birbirinden farklı tarifler bulunuyor. Peki, bu tarifler arasında yer alan Fırında antep fıstıklı somon nasıl yapılır? İşte bu tarif gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
4 kişilik
20 dakika
30 dakika
150 kalori
Fırında antep fıstıklı somon tarifi için gerekli malzemeler
- 2 adet Somon
- 1
- 5 su bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- Tuz
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Havuç
- brokoli
- yeşil karnabahar (Buharda pişirilmiş)
1
Balıklara tuz ve karabiber serpiştirip iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürün.
2
Balıkları paket yapabilecek büyüklükte iki parça yağlı kağıt hazırlayın ve balıkları kağıtların üzerine alın.
3
Galeta unu, iri çekilmiş fıstık ve kekik ilave edip harmanlayın.
4
Balıkların üzerine bolca serpiştirin.
5
Kağıtları katlayarak paketleyin ve 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
6
Kağıdın üzerini açıp balıklar kızarıncaya kadar biraz daha pişirin.