Fırında hamsi veya gümüş

Fırında hamsi veya gümüş tarifi

Malzemeler
• 1 kg ayıklanmış hamsi veya gümüş
• 3-4 adet orta boy patates
• 2 adet ufak kuru soğan
• 2-3 adet orta boy domates
• 2 adet limon
• 3-4 diş sarımsak
• 2 defne yaprağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 2 çay kaşığı kereviz tozu
• 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Patates ve soğanları mandolin veya bıçakla 2-3 mm inceliğinde dilimleyin. Domates ve limonu ince dilimleyin. Fırın tepsisi veya fırına girecek bir kaba zeytinyağı sürün. Önce patatesleri dizin, üzerine soğanları halka halka dizin. Sopaların üzerine domatesleri dizin, tuz, biber, kereviz tozu serpin. Sarımsakları, defne yapraklarını ekleyin. Balıkları dizin, üzerine limon dilimlerini de dizin, zeytinyağı gezdirin. 190 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika, balıklar kızarana kadar pişirin.

Not: Balıklar çok kızarırsa üzerlerine pişirme kağıdı veya folyo konabilir. Erken çıkartılırsa patates ve soğanlar yeterince pişmeyebilir.

Hazırlayan: Elif Edes Tapan
Fotoğraf: Hande Göksan

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil