Fırında sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli bir tavuk tarifine ne dersiniz? Tavuk yemeği yapmak istiyorsanız o zaman lezzetine doyamayacağınız bir tavuk tarifi ile geldik! Peki, fırında sebzeli tavuk tarifi nasıl yapılır? İşte tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Tavuk sağlığa çeşitli yararları olan, ancak dezavantajları da bulunan bir besin. Örneğin, tavuk kanadı, tavuk bonfile gibi kızarmış ve panelenmiş çeşitler genellikle sağlıksız yağlar, karbonhidratlar ve kaloriler bakımından yüksektir. Ancak tavuk için sağlıklı pişirme yöntemleri de var. Örneğin fırında tavuk iyi bir seçenektir. Fırınlanmış tavuk, yağ ve kalori bakımından düşük olmasının yanı sıra önemli besinler açısından da zengindir. Bu yazımızda fırında sebzeli tavuk tarifini veriyoruz; tarif için gerekli malzemeler ve yapılış aşamalarını anlatıyoruz.
4 kişilik
15 dakika
30 dakika
389 kalori
Fırında sebzeli tavuk tarifi için gerekli malzemeler
- 500 gr tavuk but
- 500 gr tavuk kanat
- 3 patates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- 30 ml zeytinyağı
- 1 adet defne yaprağı
TAVUK HAKKINDA
1
Patatesleri eşit boyutlarda doğrayın.
2
Soğanı 6 parçaya bölün.
3
Bir kap içerisinde bütün malzemeleri karıştırarak harmanlayın.
4
Ardından fırın tepsisine dizin.
5
180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!