Fırınlanmış bal kabağı salatası tarifi nasıl yapılır?
Farklı lezzetlerle menüsünü zenginleştiren MoVe La Ventura'nın mutfağından fırınlanmış bal kabağı salatası tarifi. Peki, nasıl yapılır? İşte fırınlanmış bal kabağı salatası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS
4 kişilik
40 dakika
30 dakika
139 kalori
Fırınlanmış bal kabağı salatası için malzemeler;
- 1 kg ayıklanmış bal kabağı
- 2 adet kırmızı soğan
- 50 ml zeytinyağı
- 50 ml tahin
- 1/2 limonun suyu
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı su
- Kabak çekirdeği
- 1 bağ kuzu kulağı
- Tuz
- Karabiber
1
Bal kabağını çok ince olmayacak şekilde temizleyip, doğrayın.
2
Kırmızı soğanı da iri iri kesin.
3
Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
4
Ayrı bir yerde ise; tahin, su, limon suyu, rendelenmiş sarımsak, tuz ve karabiberle sos hazırlayın.
5
Kuzu kulağı yapraklarını da temizledikten sonra servis tabağına dağınık bir şekilde yerleştirin.
6
Üzerlerine kabak ve soğanlı karışımı koyun ve hazırladığınız sosu gezdirin.
7
Kabak çekirdeklerini de üzerine serptikten sonra servis yapabilirsiniz.