Fırınlanmış çilekli milföy

Point Hotel Barbaros'un usta şefi Serdar Özkan'dan çay keyfiniz için tatlı bir tarif...

Malzemeler
1 paket milföy hamuru
300 gr. çilek
100 gr. şeker
50 gr. tereyağı

Hazırlanışı:
Çilekleri ikiye bölün ve erittiğiniz tereyağının içine atın. Üzerine şekeri de ilave edin, karıştırın ve süzdürün, soğumaya bırakın. Bu çilekli karışımı bir kat milföy hamurunun üzerine döşeyin, üzerini yine milföy hamuru ile kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 170 derece ısıtılmış fırında 24 dakika pişirin. Üzerine tercihen pudra şekeri serperek sıcak olarak servis edin. Bir kalıp yardımı ile çiğ milföye şekiller vererek fotoğraftaki gibi bir sonuç da elde edebilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil