Frambuazlı çiçek kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Beş çayının yanında ağzınız tatlansın istiyorsanız bu kurabiye size göre! İşte frambuazın ağızda dağılışını hissedeceğiniz frambuazlı çiçek kurabiye tarifimizin malzemeleri ve adım adım yapılışı…
4 kişilik
20 dakika
10 dakika
120 kalori
Frambuazlı çiçek kurabiye tarifi malzemeleri
- 2 yumurta
- 190 g pudra şekeri
- 250 g tereyağı
- 100 g toz badem
- 1 paket vanilya
- 450 gr un
- 1 su bardağı frambuaz marmeladı
- 1 tutam tuz
1
Tereyağı ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabında yumuşayıncaya kadar karıştırın.
2
Yumurta, tuz ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
3
Toz bademi ve kalan tüm malzemeyi unla karıştırın.
4
Harmanladığınız kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave edin.
5
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında 4 mm kalınlığında açıp çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesin.
6
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
7
Dizdiğiniz parçaların yarısının ortasına şekilli küçük bir kalıpla delikler açın. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
8
Kurabiyeler piştikten sonra tel ızgara üzerine alıp soğutun. Düz olan kurabiyelerin ortasına bir tatlı kaşığı marmelat koyup delikli olan kurabiyeyi üzerine kapatın.
9
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.