Frambuazlı ve çikolatalı tart

Malzemeler
100 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
1 yumurta
Yarım çay kaşığı vanilya
3 su bardağı un
1 tutam tuz
İç harcı için
180 gr frambuaz
20 gr pudra şekeri
200 gr bitter çikolata
135 gr tereyağı
2 yumurta
2 yumurta sarısı
35 gr toz şeker
Üzeri için
50 gr pudra şekeri
250 gr frambuaz

Hazırlanışı:
Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya, un ve tuzu hamur yoğurma kabına alın. Hızlı hareketlerle yoğurup hamuru streç folyoya sarın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru tart kalıbından daha büyük açıp içi yağlanmış tart kalıbına yayın. Kenarlardaki fazlalıkları bıçakla kesin. Hamurun üzerine yağlı kağıt yerleştirip kuru bakliyat serpin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve kuru bakliyatı kaldırıp 10 dakika daha pişirin. Tartı fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın. çikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak için, 180 gr frambuaz ve pudra şekerini bir çatal yardımıyla ezip tart hamurunun içine yayın. 200 gr çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin ve biraz soğuması için bekletin. Yumurtalar, yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta çırpın. Bir spatula yardımıyla çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyip karıştırın. Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın üzerine döküp düzleyin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp oda ısısına gelmesini sağlayın. Pudra şekeri ve frambuazları karıştırıp püre haline getirin. Tartın üzerine yayıp oda ısısında 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil