Girit ezmesi nasıl yapılır? Girit ezmesi malzemeleri, tarifi, yapılışı
Ege bölgesine ait girit ezmesi ceviz, dereotu ve maydonuzun birleşmesiyle mükemmel taze bir meze oluşturuyor. Peki girit ezmesi nasıl yapılır? Ekmek üzerine sürerek afiyetle yiyeceğiniz girit ezmesi tarifini adım adım yapılışını hazırladık.
Peynirli bir meze olan Girit ezmesine özellikle Ege'de hemen hemen her balık restoranında rastlamak mümkün. Aşağıda Girit ezmesi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca acuka, şakşuka, acılı ezme, semizotu salatası, havuç tarator, haydari, rus salatası, atom tariflerine de bakabilirsiniz.
5 kişilik
15 dakika
0 dakika
100 kalori
Girit ezmesi tarifi için gerekli malzemeler
- 100 gr beyaz peynir
- 30 gr yoğurt
- 20 gr zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş
- 20 gr ceviz
- bıçakla doğranmış
- 4 dal maydanoz
- ince kıyılmış
- 4 dal dereotu
- ince kıyılmış
- 1 yemek kaşığı pul biber
1
Beyaz peynir bir kap içerisinde çatal yardımı ile ezilir.
2
Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak, pul biber, maydanoz ve dereotu karıştırılır.
3
Beyaz peynir ilave edilir ve servis tabağında hazırlanır.
4
Üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.