Glütensiz bademli kek nasıl yapılır? Glütensiz bademli kek tarifi
Yedikten sonra kendinizi kötü hissetmeyeceğiniz bir kek tarifi denemeye ne dersiniz? Glütensiz lezzetli tarifler arayanlara görüntüsüyle iştah kabartıcı glütensiz bademli kek tarifi veriyoruz. Yusuf Adem Uzun adım adım Elele okurları için glütensiz bademli kek tarifi verdi...
Bildiğiniz bütün kekleri unutun ve içinde badem olan bu tarifi mutlaka deneyin! Bu karabuğday unlu sağlıklı kek tarifi hem vücudunuza fayda sağlayacak hem de tatlı kaçamaklarınızın bir numarası olacak. Püf noktaları ve adım adım anlatımıyla Glütensiz Bademli Kek tarifinin bol malzeme dokusu ve nefis tadına bayılacaksınız. (Bu tarifin ardından Glütensiz havuçlu kek tarifine de göz atabilirsiniz)
12 kişilik
15 dakika
30 dakika
333 kalori
Glütensiz Bademli Kek Tarifi için Malzemeler
- 3 organik yumurta
- 1 su bardağı hurma suyu
- 220 gr tereyağı
- yumuşak
- 100 gr çiğ karabuğday unu
- 200 gr çiğ badem içi
- öğütülmüş
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1 avuç çiğ badem içi
1
Yumurtaları hurma suyu ile birlikte çırpın.
2
İçine yumuşak tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
3
Vanilya özünü, çiğ karabuğday ununu ve öğütülmüş bademi ilave edin; kremamsı kıvam elde edinceye kadar mikser ile karıştırın.
4
Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz 24 cm’lik kalıba aktarın ve üzerine çiğ badem içi gezdirin.
5
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fansız fırında 30 dakika pişirin.
6
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.