Glütensiz Baharatlı Armut Tatlısı Nasıl Yapılır? Baharatlı Armut Tatlısı Tarifi

Armut tatlısı görünümü ve lezzetiyle özel sofraların vazgeçilmezi olabilecek bir tatlı tarifi. Glüten hassasiyeti olanlar veya glütensiz beslenenlerin de tercih ettiği tatlılar arasında yer alıyor. İşte Elif Edes Tapan'ın baharatlı armut tatlısı tarifi...

Alternatif tatlılar arasında son dönemde giderek tercih edilen armut tatlısı, pek çok kişi tarafından çok seviliyor. Hem glütensiz hem de hafif bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre! Glütensiz armut tatlısı tarifini nasıl yaparım, diyorsanız, tüm detaylar Elif Edes Tapan'dan geliyor! (Bu tarifin ardından glütensiz kinoalı kek tarifine göz atabilirsiniz.)

ARMUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, sodyum, folik asit ile bakır manganez barındıran armut, doktorlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Bebekler, diyabet hastaları ve kilo vermek isteyenlere önerilen bu meyve, vücut sağlığına yarar sağlar. Peki, armutun faydaları nelerdir?

  • Kilo kaybı sağlar, zayıflatır. Zengin bir lif kaynağ olan armut, içerdikleri ile uzun süre tok kalmanızı; böylelikle kalori açığı oluşturarak zayıflamanıza olanak tanır.
  • Kanseri önler. Anti kanserojen özellikleri ile olası kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.
  • Bağışıklığı güçlendirir. Yapısında bulunan antioksidanlar sayesinde soğuk algınlığı, grip ve nezle benzeri hastalıklara karşı bağışıklığı güçlü tutar.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Kalp sağlığına iyi gelir, kan akışını arttırır. Potasyum açısından zengin olmasından dolayı kalp sağlığına iyi gelir. Öte yandan, vücut genelinde kan akışını da arttırır.
  • Kemikleri güçlendirir. Armutun içerisinde bulunan mineraller, kemiklerin desteklenerek güçlü kalmasını sağlar.
  • Diyabet hastalara önerilir. Genellik doktorlar tarafından diyabet hastalarının öğünleri arasında bulunması tavsiye edilir.
  • Yüksek tansiyonu engeller.
  • Nefes darlığına iyi gelir.
  • Ateş düşürücü etkisi vardır.
4 kişilik
15 dakika
30 dakika
80 kalori

Glütensiz Baharatlı Armut Tatlısı için Malzemeler

  • 1.5 su bardağı elma suyu
  • 1 portakal rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • 1-2 adet çubuk tarçın
  • 1/2 çubuk vanilya
  • 4 karanfil
  • 1 yıldız anason
  • 5 kakule
  • 4 armut
1 Armutları sapları kalacak şekilde soyun.
2 Elma suyu, portakal rendesi, bal, tarçın çubuğu, karanfil, yıldız anason, kakule ve uzunlamasına yarılmış vanilya çubuğunu bir tencereye koyup hafif ısıtın, bal eriyince armutları ilave edin.
3 Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 15 dakika, armutlar çok yumuşamayacak kadar pişirin.
4 Armutları arzuya göre bütün bırakabilir veya verev kesikler yaparak yelpaze gibi açabilirsiniz.
5 Kalan elma suyu yarı yarıya çektirerek yoğunlaştırıp, soğuttuktan sonra armutların üzerine dökerek servis yapın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil