Glütensiz havuçlu kek nasıl yapılır? Adım adım glütensiz havuçlu kek tarifi
Kek denildiğinde akla gelen klasiklerden biridir havuçlu kek. Glüten hassasiyetinizin olması havuçlu kek yemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Havuç ve tarçının etkileyen buluşmasıyla lezzetine doyamayacağınız glütensiz havuçlu kek tarifi Elif Edes Tapan'dan geliyor. Kalem kağıdı hazırlayın!
Tadı damağınızda kalacak leziz bir dilim havuçlu keke kim hayır diyebilir? Çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olan, misafir ağırlamalarının yıldız parçaları arasında yer alan havuçlu kekin tadı kadar hafifliği de önemli. Havuçlu kekin tadından vazgeçmek istemeyen, ancak aynı zamanda sağlığına da dikkat etmek isteyenler için havuçlu keki glütensiz şekilde de yapabilir. Bu keki yedikten sonra suçlu hissetmeyeceksiniz. İşte adım adım Elif Edes Tapan'ın glütensiz havuçlu kek tarifi... ( Bu tarifin ardından Glütensiz Kakaolu Minik Kek veya Starbucks Mozaik Kek tarifine de göz atabilirsiniz.)
10 kişilik
20 dakika
60 dakika
414 kalori
Glütensiz Havuçlu Kek için Malzemeler
- 3 büyük havuç
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya ekstraktı
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
- 1.5 su bardağı nohut unu
- 1 su bardağı teff unu
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- 1/4 su bardağı şeker/esmer şeker/toz tatlandırıcı
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 tatlı kaşığı glütensiz kabartma tozu
1
Fırını 160 derecede önceden ısıtın.
2
Büyük bir kapta rendelenmiş havuç, yumurta, vanilya ekstraktı, tarçın, Hindistan cevizi, nohut unu, teff unu, yağ, şeker, kuru üzüm ve kabartma tozunu karıştırın.
3
Hindistancevizi yağı ile bir fırın tepsisini yağlayın, tüm malzemeler homojen hale gelince tepsiye aktarın.
4
Yaklaşık 1 saat pişirin.
5
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.