Glütensiz Hurmalı Top Nasıl Yapılır? Glütensiz Hurmalı Top Tarifi
Tatlı krizi geliyorum demez ve geldi mi de istediğini almadan gitmez. Kabul edelim ki o tatlı yenecek. O zaman seçimi sağlıklı ama tatmin edici bir tatlıdan yapmaya ne dersiniz? İşte Edwina Sponza'dan tatlı ihtiyacınızı karşılayacak nefis hurma topları tarifi...
Hem leziz hem sağlıklı bir tatlı alternatifi arıyorsanız hurma topları tam size göre. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu toplar kahvenizin yanına da çok yakışacak. Çok az zaman harcayarak evdeki herkesin damak tadına hitap eden bu lezzeti hazırlamak oldukça kolay. İşte Edwina Sponza'dan tatlı krizine dur diyecek leziz hurma topları tarifi! ( Bu tarifin ardından glütensiz kinoalı kek tarifine de göz atabilirsiniz.)
5 kişilik
15 dakika
0 dakika
40 kalori
Glütensiz Hurmalı Top için Malzemeler
- 10 iri boy kuru hurma
- 1 avuç çiğ kabuksuz badem
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı süt
1
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve robottan geçirin.
2
Hurmalar ezildikten sonra içine bademi ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3
Kakao ve vanilyayı ilave edin, hurmalar çok kuruysa sütü de ekleyin.
4
Karışımı biraz karıştırıp robottan alın ve elinizle yoğurun.
5
Ceviz büyüklüğünde toplar halinde şekillendirin ve kakaoya batırın.