Glütensiz Kakaolu Minik Kek Nasıl Yapılır? Adım adım anlattık
Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz nefis glütensiz kakaolu kek çölyak ya da glüten intoleransından muzdarip kişiler için birebir olarak görülüyor. Glütensiz kakaolu minik kek nasıl yapılır? İşte Şef Berfe Tümen'in Elele Dergisi için hazırladığı glütensiz kakaolu minik kek tarifi...
Çölyak ya da glüten intoleransından muzdarip olanlar glütensiz tariflere yöneliyor. Çayın, kahvenin yanında en çok tercih edilen keki glütensiz olarak yapmak mümkün. Bugünden sonra vereceğimiz glütensiz minik kek tarifi ile artık kendi kekinizi kendiniz yapacaksınız! Berfe Tümen'in Elele Dergisi için hazırladığı glütensiz kakaolu minik kek tarifine göz atabilirsiniz...
5 kişilik
15 dakika
25 dakika
250 kalori
Glütensiz Kakaolu Minik Kek İçin Malzemeler
- 1 su bardağı glütensiz un
- 1/4 su bardağı ham kakao
- 1/2 su bardağı elma konsantresi
- 3 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı Hindistan cevizi yağı
- 1/2 su bardağı yoğurt veya kefir
GLÜTEN HAKKINDA
1
1/4 su bardağı ham kakao
2
Ayrı bir kapta karıştırılan un, kakao, kabartma tozu, tuz ve yumurta karışımına ekleyin.
3
Yoğurt/kefir ve Hindistan cevizi yağı ekleyin.
4
Hazırlanan un karışımı mini kek kağıtlarına kaşık yardımıyla paylaştırın.
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.