Glütensiz Kuruyemiş Topları Nasıl Yapılır? Glütensiz Kuruyemiş Topları Tarifi
Glütensiz beslenme artık popülerliğinden ziyade bir yaşam biçimi haline gelen beslenme türleri arasında yerini aldı. Eğer çölyak hastasıysanız ya da glüten intoleransınız varsa evinizde kahvelerinizin yanına kolayca hazırlayabileceğiniz kuruyemiş topları tarifi veriyoruz...
Çölyak hastası yada glüten duyarlılığına sahip olabilirsiniz. Böyle bir durumda mutfağınızdan lezzetli tariflerin eksik olacağı anlamına gelmez. Birbirinden farklı glütensiz tarifleri deneyebilir, tatlı ve tuzlu tarifler ile mutfağınızı zenginleştirebilirsiniz. Elif Edes Tapan'ın 20 dakikada yapabileceğiniz glütensiz, sütsüz, ve şeker ilavesiz nefis sağlıklı atıştırmalıklar olan kuruyemiş topları tarifini mutlaka denemelisiniz! (Bu tarifin ardından glütensiz havuçlu kek tarifine de göz atabilirsiniz.)
10 kişilik
20 dakika
0 dakika
350 kalori
Glütensiz Kuruyemiş Topları Tarifi için Malzemeler
- 250 gr kuru kayısı
- 1/4 su bardağı sıcak su
- 1/4 su bardağı Hindistan cevizi tozu
- 1/3 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kakao tozu
- 250 gr hurma
- 1/4 su bardağı susam
- 1 su bardağı kabak çekirdeği
- 1/4 su bardağı chia tohumları
- 1 su bardağı glütensiz yulaf ezmesi
1
Büyük bir tepsiye pişirme kağıdını hizalayın.
2
Kayısıların yarısını ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin ve üzerini sıcak suyla örtün. 15 dakika bekletin.
3
Hindistan cevizi, fıstık ezmesi, bal ve kakao tozunu mutfak robotuna yerleştirin ve kıvam alana kadar çektirin.
4
Kalan kayısı ve hurmaları ince ince doğrayın.
5
Doğranan meyveleri, susamı, kabak çekirdeğini, chia tohumu yulaf ezmesi ve suda bekletilen kayısıları bir kaseye yerleştirin.
6
Birleşene kadar iyice karıştırın. Elinizi ıslatarak karışımı top şeklinde yuvarlayıp bir tabağa yerleştirin.
7
1 saat katılaşana kadar buzdolabında soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz.