Glütensiz Mozaik Pasta Nasıl Yapılır? Glütensiz Mozaik Pasta Tarifi
Mozaik pasta hemen hemen herkesin severek yediği pasta çeşitleri arasında yer alıyor. Glüten hassasiyeti olanlar lezzetli mi lezzetli bir glütensiz mozaik pasta tarifi öğrenmeye ne dersiniz? Şef Aleyna Akçay Elele dergisi için glütensiz mozaik pasta yapımını anlattı...
Özellikle tatlı krizleri yaşayanlar bilir, mozaik pasta o tatlı krizlerinde akla en çok gelen klasik lezzetlerden biri . Glütensiz beslenmeye özen gösterenler için de kolaylıkla yapılan glütensiz mozaik pasta tarifi oldukça iyi bir alternatif. Yapımı zaman almayan mozaik kek için malzemeleri şimdiden hazırlayın!
5 kişilik
15 dakika
20 dakika
250 kalori
Glütensiz Mozaik Pasta İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 100 gr tereyağı
- 2.5 su bardağı glütensiz un
- Yarım çay bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
Çikolata sosu için
- Yarım çay bardağı öğütülmüş esmer şeker ya da pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı badem sütü
- 1 damla vanilya özütü
- 1 yemek kaşığı portakal rendesi
- 2 yemek kaşığı glütensiz kakao
- 7-8 tane iri kıyılmış ceviz
1
İlk önce bisküvi için şeker ve tereyağı çırpın daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
2
Hamur kıvamına gelince elinizle biraz yoğurup dinlendirin.
3
Hamur dinlenirken çikolata sosu için tüm malzemeleri karıştırarak dolapta soğutun.
4
Dinlenen hamura şekil verip 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
5
Çikolata sosunu döktükten sonra soğumaya bırakın.