Glütensiz Muzlu Kek Nasıl Yapılır? Glütensiz Muzlu Kek Tarifi
Gluten duyarlılığı olanlar için laktoksuz süt ve glutensiz un ile yapabilecek birçok tarif bulunuyor. Peki glütensiz muzlu kek nasıl yapılır? Şef Aleyna Akçay adım adım glütensiz muzlu kek yapılışını anlattı...
Glütensiz ve sağlıklı beslenenler için harika bir lezzetle karşınızdayız: Muzlu kek tarifi. Aynı zamanda çocukların da bayılarak yiyebileceği bir kek tarifi. Mutfağınızda kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz zengin bir lezzet olan glütensiz muzlu kek tarifini hemen deneyin. ( Bu tarifin ardından glütensiz kinoalı kek tarifine de göz atabilirsiniz.)
4 kişilik
15 dakika
50 dakika
140 kalori
Glütensiz Muzlu Kek İçin Malzemeler
- 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı esmer şeker
- 4 orta boy muz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yumurta
- 2 damla vanilya özütü
- 2 su bardağı glütensiz un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
- İsteğe bağlı olarak iri kıyılmış ceviz
GLÜTEN HAKKINDA
1
Şeker ve tereyağını çırpın
2
3 muzu bir çatal yardımı ile ezip tereyağı ve şeker karışımına ekleyin.
3
İyice çırptıktan sonra tüm sıvı malzemeleri karışıma ekleyin.
4
Unu güzelce eledikten sonra karbonat, tarçın ve muskatla karıştırın.
5
Son olarak cevizleri de ekleyip spatula yardımı ile bir kalıba alın.
6
Kullanmadığınız diğer muzu ince dilim olacak şekilde kesip kek hamurumuzun üzerine koyun ve önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 50 dakika boyunca pişirin.