Glütensiz tahinli kurabiye nasıl yapılır? Adım adım tahinli kurabiye tarifi
Hem glutensiz hem de çok lezzetli tahinli kurabiye tarifi beş çaylarının vazgeçilmezi olacak. Kokusuyla iştahları kabartan,l ezzetli tadıyla damağınızı canlandıran tahinli kurabiye tarifi Revna Çakır Sarıgül'den geliyor. İşte adım adım tahinli kurabiye tarifi...
Tahinin yakışmadığı hiç bir şey hemen hemen yok. Kıyır kıyır nefis tahinli glütensiz kurabiye tarifi de onlardan biri. Kurabiyeye bambaşka bir doku ve tat katan tahini birde bu şekilde şans vermelisiniz. Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tahinli kurabiye tarifini Revna Çakır Sarıgül Elele okurları için verdi. İşte adım adım Revna Çakır Sarıgül tahinli glütensiz kurabiye tarifi... (Bu tarifin ardından glütensiz havuçlu kek ve glütensiz mozaik pasta tarifine de göz atabilirsiniz.)
4 kişilik
20 dakika
10 dakika
70 kalori
Glütensiz Tahinli Kurabiye Tarifi için Malzemeler
- 1 su bardağı tahin
- 1/3 su bardağı pekmez
- 1 yumurta
- 2 su bardağı fındık unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
1
Tahin pekmez ve yumurtayı bir kapta çırpın.
2
Fındık unu kabartma tozu ve tarçını ekleyip spatula ile karıştırarak, homojen kurabiye hamuru elde edin.
3
Dondurma kaşığı veya elinizle porsiyonlayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı şekilde dizin.
4
Çatalla şekil verip ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 8-10 dakika pişirin.