Gorgonzola peynirli hafif bir başlangıç salatası
Hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için gorgonzola peynirli ve özel soslu salata tarifi.
4 kişilik
20 dakika
0 dakika
120 kalori
Salata sosu için;
- 75 ml şampanya sirkesi
- 50 ml fındık yağı/üzüm çekirdeği yağı
- 50 gr Dijon hardal
- 1 arpacık soğan
- ince kıyılmış
- 20 gr gorgonzola
- 10 gr bal
Salata için;
- 1 kop salata
- yıkanmış ve kurutulmuş
- 1 avokado
- küp küp kesilmiş
- 4 sarı kiraz domates
- ikiye bölünmüş
- 6 kırmızı kiraz domates
- ikiye bölünmüş
- 70 gr gorgonzola peyniri
- parçalanmış
- İsteğe göre mikro yeşillikler
- İsteğe göre bölünmüş fındık
1
Sos için gerekli tüm malzemeleri blender’da homojen olana kadar çekin, serin bir yerde saklayın.
2
Ardından salata için gerekli malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.
3
Kullanacağınız sunum tabağının tabanına, 1 yemek kaşığı sosu döküp gorgonzolanın 1/4 ve 1/4 avokado küpleri ile birkaç parça domatesi yerleştirin.
4
Üstüne marul yapraklarını koyup, her katına 1 tatlı kaşığı sos dökün, tamamladıktan sonra 1/4 avokado, biraz gorgonzola, domates ve mikro yeşillikler ile en üstünü süsleyebilirsiniz.