Gravy sos tarifi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla gravy sos
Yemeklerinizin yanında genelde sos tercih edenlerdenseniz gravy sos tarifimize bir göz atmalısınız. Et ile mükemmel bir ahenk sağlayan gravy sos tarifimiz Gizem Güzey tarafından reçetelenerek hazırlandı. Gravy sos nasıl yapılır diyorsanız işte pratik tarif:
6 kişilik
5 dakika
20 dakika
80 kalori
Gravy Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı et suyu
- 1 adet soğan
- Tuz
GRAVY SOS HAKKINDA
1
Soğanı tereyağında kavurun.
2
Soğan pembeleşince unu ekleyip kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca tavuk ve et suyunu ilave edin.
3
Tuz ve karabiberi ekleyin.
4
Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.