Gül reçeli tarifi nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarınızda reçeli eksik etmiyorsanız o zaman bu gül reçelini de denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de bir o kadar lezzetli olan gül reçelini afiyetle yiyeceksiniz. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

2 kişilik
10 dakika
30 dakika
80 kalori

Gül reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • 300 gram gül yaprağı (reçellik gül)
  • 7 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı şeker
  • ½ limon suyu
1 Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır ve kurutulur.
2 Şeker ile birleştirilerek bir gece bekletilir.
3 Ertesi gün su eklenerek kaynatılmaya başlanır. Kaynayan reçele limon suyu eklenir ve 15 dakika sonra kapatılır.
4 Soğuduktan sonra servis edilir.
İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Ebru Şallı’nın oğlu Beren 20 yaşına girdi Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in lüks villası hayran bıraktı Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını