Gül reçeli tarifi nasıl yapılır?
Sabah kahvaltılarınızda reçeli eksik etmiyorsanız o zaman bu gül reçelini de denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de bir o kadar lezzetli olan gül reçelini afiyetle yiyeceksiniz. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
2 kişilik
10 dakika
30 dakika
80 kalori
Gül reçeli tarifi için gerekli malzemeler
- 300 gram gül yaprağı (reçellik gül)
- 7 su bardağı şeker
- 3 su bardağı şeker
- ½ limon suyu
1
Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır ve kurutulur.
2
Şeker ile birleştirilerek bir gece bekletilir.
3
Ertesi gün su eklenerek kaynatılmaya başlanır. Kaynayan reçele limon suyu eklenir ve 15 dakika sonra kapatılır.
4
Soğuduktan sonra servis edilir.