Gül tatlısı nasıl yapılır? Adım adım gül tatlısı tarifi
Kıyır kıyır tadı ve hoş aromasıyla ağızda güzel bir tat bırakan gül tatlısı, şerbetli tatlılar arasında önemli yere sahi. Özel günlerde ve bayramlarda, beş çayında ve yemeklerden sonra ikram edeceğiniz gül tatlısı sadece tadıyla değil görüntüsüyle de kalpleri çalacak. İşte gül tatlısı tarifi...
Bayramlarda ve özel günlerde sıklıkla tercih edilen gül tatlısı farklı sunumuyla ve enfes lezzetiyle tüm misafirlerin aklını başından alıyor. Akdeniz Gülü Tatlısı olarak da bilinen bu tatlının yapımı da oldukça pratik. İsterseniz akşam yemeğinden sonra, isterseniz çay saatinde, isterseniz de bayramlarda sevdiklerinize sunabileceğiniz kolay gül tatlısının tarifi...
4 kişilik
20 dakika
25 dakika
120 kalori
Gül tatlısı tarifi için malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- ½ su bardağı ayçiçek yağı
- 50 gr tereyağı
- 50 gr margarin
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 300 gr un
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
1
Şerbet için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp 10 dakika kaynatın.
2
Ocaktan alıp ılık kalacak şekilde saklayın.
3
Yoğurt, ayçiçek yağı, margarin, tereyağı, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun.
4
Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın.
5
Orta kısmında küçük bir yuvarlak kalacak şekilde uçlara doğru dört kesik yapın.
6
Kesikleri ortalarına kadar birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayarak gül şekli verin.
7
Alt kısmına hafifçe bastırarak düzleştirin.
8
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.