Gulaş tarifi nasıl yapılır? Gulaş tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Gulaş, Macaristan'a özgü bir et yemeği olarak biliniyor. Temelde bir et yemeği olan gulaş, kuşbaşı doğranmış etlerle bir nevi çorba tarzında sunuluyor. Kağıt kalemi hazırlayın! Gulaş tarifi, malzemeleri ve yapılışı Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Gulaşın kökeni, 9. yüzyılda Macar çobanların yediği bir haşlama yemeği. Yemeğin adı, Macarcada "sığır güden kişi, çoban" anlamına gelir. Bol et ve baharatlarla hazırlanan bu tarif, özel günlerde sofralardaki yerini alır. Yumaşacık dana etinin ağızda dağılmasıyla damakta muazzam bir tat bırakan gulaş tarifini denemeye ne dersiniz? Lezzet editörü Başak Öngel'in gulaş tarifi tam size göre! (Bu tarifin ardından Fırında barbekü soslu köfte tarifine göz atabilirsiniz.)
6 kişilik
20 dakika
40 dakika
291 kalori
Gulaş Tarifi için Malzemeler
- 1 adet soğan
- küp doğranmış
- 2 diş sarımsak
- ezilmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gr dana kuşbaşı
- 1 adet domates
- rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı mercanköşk
- Tuz
- Karabiber
GULAŞ HAKKINDA
1
Yağlar tencereye alınır ve soğan ile sarımsak yağda renk alan kadar kavrulur.
2
Et ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kapağı kapatılarak et pişmeye bırakılır.
3
Salça ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
4
Domates ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.