Güllaç nasıl yapılır? Güllaç tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türk mutfağının geleneksel lezzeti güllaç tarifi özellikle Ramazan’da çok araştırılan tatlıların başında geliyor. Hafif tatlı olması itibarıyla mideyi yormayan güllaç görselliği ile sofraları süslüyor. Peki güllaç nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Lezzet editörü Başak Öngel güllaç tarifi verdi...
Sofraların vazgeçilmezi olan Güllaç özellikle hafif olması nedeni ile de Ramazan ayında en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Güllaç yapımı çok kolay bir tatlı tarifi ama dikkat edilmesi gereken bir kaç püf noktası var. Siz de misafirlerinize lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız Lezzet editörü Başak Öngel'in Güllaç tarifini uygulayabilirsiniz. (Bu tarifin ardından lokma tarifi veya soğuk baklava tarifine de göz atabilirsiniz.)
9 kişilik
20 dakika
10 dakika
250 kalori
Güllaç Tarifi için Malzemeler
- 10 yaprak güllaç
- 1 su bardağı kırık ceviz
Şerbeti için;
- 2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
GÜLLAÇ HAKKINDA
1
Şerbet için süt ve şeker bir tencerede kaynatılır.
2
Kaynayan şerbet kenara alınır.
3
Fırın tepsisine şerbetin bir kısmı dökülür.
4
Diğer bir tarafta tatlının soğuyacağı kap durur.
5
Fırın tepsisinin içerisinde güllaç yaprakları ıslatılarak servis kabına dizilir.
6
Ortasına gelindiğinde ceviz dökülerek devam edilir.
7
En üstüne kalan şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır.
8
Üzerine ceviz, tarçın ya da meyve koyarak servis edebilirsiniz.