Güveçte karides tarifi nasıl yapılır? Tereyağlı ve sarımsaklı güveç karides
O sıcacık kokusuyla tereyağının ve sarımsağın birleşmesiyle mükemmel tat karides tarifine ne dersiniz? Tereyağlı ve sarımsaklı güveçte karides nasıl yapılır? diyorsanız tarifimizi okuyabilir, ardından alternatif yapım aşamaları için videoya da bakabilirsiniz.
Karides, en çok tüketilen kabuklu deniz hayvanı türleri arasında yer alıyor. Besleyici olan karides, birçok gıdada bulunmayan ölçüde iyot gibi bazı besin maddelerini yüksek oranda içeriyor. Bazı görüşler ise karidesin yüksek kolesterol içeriği nedeniyle sağlıksız olduğu yönünde. Oldukça besleyici ve kalorisi çok düşük olan karides çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra yüksek miktarda protein ve sağlıklı yağlar da sağlar. Ancak yüksek kolesterol içeriği nedeniyle genellikle kötü bir üne sahiptir. 85 gramlık bir porsiyon, 166 mg kolesterol içerir. (Meze tarifleri sayfasında da farklı mezeleri bulabilirsiniz)
4 kişilik
10 dakika
20 dakika
250 kalori
Karides Güveç İçin Gerekli Malzemeler
- 400 gr karides
- 4 diş sarımsak
- 1 adet çarliston biber
- 8 adet cherry domates
- 2 domates
- 1 soğan
- 50 ml domates suyu
- 150 g taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 20 g tereyağı
- 4 defne yaprağı
- 4 dal taze kekik
- 1 limon
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
KARİDES HAKKINDA
1
Tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
2
Eriyen tereyağına küp küp doğranan soğanlar atılır.
3
Sarımsak ezilir ve içerisine eklenir.
4
Domates ve biber küçük küpler halinde doğranır. Tavaya ilave edilerek harmanlanır.
5
Karidesler ve baharatlar eklenir.
6
Zeytinyağı, limon suyu ve domates suyu eklenerek pişirilir.
7
Güveç kaplarına pay edilir, üzerine kaşar koyularak önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!