Güveçte kayısılı kuzu eti

Lezzetli bir öneri...

Malzemeler
750 gr kemiksiz kuzu eti (kol veya but)
2 orta boy soğan
4-5 sivri biber
3 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 tutam tel safran
2-3 tane kişniş tohumu (havanda dövülmüş)
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
2-3 yemek kaşığı un
100-150 gr kuru kayısı

Hazırlanışı:
2-3 yemek kaşığı una birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Etleri unlu karışıma bulayın. Zeytinyağında arada karıştırarak kavurun. Kıyılmış sivri biber ve yarım ay doğranmış soğanı tuz ve karabiber ekleyerek sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyin. 1 bardak sıcak suda erittiğiniz tel safranı su ile birlikte tencereye ilave edin. Rendelediğiniz zencefili de ekledikten sonra kısık ateşete 40 dakika pişirin. Sonrasında doğradığınız kayısıyı, ezdiğiniz kişniş tohumunu, yarım limon suyunu ve jülyen doğradığınız biberi ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil