Hafta sonuna özel tatlı ve tuzlu atıştırmalık tarifleri
Banoffe tart
Malzemeler
225 gr sade bisküvi
150 gr tereyağı, eritilmiş
397 gr hazır karamel sosu
3 küçük muz, dilimlenmiş
300ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kare bitter çikolata (isteğe bağlı)
Aşama 1
Sade bisküvileri ya tahta kaşıkla elle ya da mutfak robotunda ince kırıntılar elde edene kadar ufalayın, bir kâseye koyun. Ufalanmış bisküvileri eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Karışımı bir tart kalıbına dökün ve tenekeyi kenarları dahil olmak üzere düz bir tabaka haline gelene kadar yayın. Yüzeyi pürüzsüzleştirmek kaşığın arkasını kullanabilirsiniz. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
Aşama 2
Karamel sosunu bisküvi tabanının dibine kaşıkla koyun, eşit şekilde yayın. Doğranmış muzu da tabana dizin. Tekrardan buzdolabına koyun.
Aşama 3
Kremayı pudra şekeri ile kabarana ve koyulaşana kadar çırpın. Pastayı buzdolabından çıkarın ve çırpılmış kremayı muzların üzerine kaşıkla koyun. İsterseniz bitter çikolatayı kremanın üzerine rendeleyin ve servis yapın.