Hafta sonuna özel tatlı ve tuzlu atıştırmalık tarifleri

Unsuz Browni

Malzemeler

225 gr tereyağı

300 gr bitter çikolata, kabaca doğranmış

1 yemek kaşığı granül kahve

6 büyük yumurta, beyazlar ve sarılar ayrılmış

100 gr yumuşak açık kahverengi şeker

200 gr pudra şekeri

2 çay kaşığı vanilya ezmesi

30 gr kakao tozu

Mevsim meyveleri, servis için (isteğe bağlı)

Aşama 1

Fırını 200 derecede ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.

Aşama 2

Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kapta mikrodalgada veya hafifçe kaynayan bir tavada eritin. Kahveyi 2 yemek kaşığı sıcak suyla eriyene kadar karıştırın. Kahveyi çikolatayla karıştırın ve biraz soğumaya bırakın.

Aşama 3

Yumurta beyazlarını geniş bir kapta 2 dakika elektrikli çırpma teli ile yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın. Başka bir büyük kapta hem şekeri, hem vanilyayı hem de yumurta sarısını 5-8 dakika kabarık olana kadar çırpın. Kakao tozunu yumurta sarısı karışımına eleyin ve birleştirmek için hafifçe karıştırın.

Aşama 4

Soğutulmuş çikolatayı yumurta sarısı karışımıyla karıştırdıktan sonra yumurta beyazlarını yavaşça ekleyin. Kek kalıbına aktarın ve 1 saat, 1 saat 20 dakika veya kekin ortasına yerleştirilen bıçak ya da kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Soğumaya bırakın, kutudan çıkarın ve isterseniz taze meyvelerle servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil