Hafta sonuna özel tatlı ve tuzlu atıştırmalık tarifleri
Unsuz Browni
Malzemeler
225 gr tereyağı
300 gr bitter çikolata, kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı granül kahve
6 büyük yumurta, beyazlar ve sarılar ayrılmış
100 gr yumuşak açık kahverengi şeker
200 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya ezmesi
30 gr kakao tozu
Mevsim meyveleri, servis için (isteğe bağlı)
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
Aşama 2
Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kapta mikrodalgada veya hafifçe kaynayan bir tavada eritin. Kahveyi 2 yemek kaşığı sıcak suyla eriyene kadar karıştırın. Kahveyi çikolatayla karıştırın ve biraz soğumaya bırakın.
Aşama 3
Yumurta beyazlarını geniş bir kapta 2 dakika elektrikli çırpma teli ile yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın. Başka bir büyük kapta hem şekeri, hem vanilyayı hem de yumurta sarısını 5-8 dakika kabarık olana kadar çırpın. Kakao tozunu yumurta sarısı karışımına eleyin ve birleştirmek için hafifçe karıştırın.
Aşama 4
Soğutulmuş çikolatayı yumurta sarısı karışımıyla karıştırdıktan sonra yumurta beyazlarını yavaşça ekleyin. Kek kalıbına aktarın ve 1 saat, 1 saat 20 dakika veya kekin ortasına yerleştirilen bıçak ya da kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Soğumaya bırakın, kutudan çıkarın ve isterseniz taze meyvelerle servis yapın.