Hafta sonuna özel tatlı ve tuzlu atıştırmalık tarifleri
Peynir çubukları
Malzemeler
30 gr sade un
1 yumurta, çırpılmış
100 gr kuru ekmek kırıntıları
Bir tutam kurutulmuş kekik
bir tutam sarımsak granülü
250g mozzarella ya dil peyniri
Kızartma için yaklaşık 500ml bitkisel yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 kırmızı biber, doğranmış
2 diş dilimlenmiş sarımsak
400 gr doğranmış domates
1 çay kaşığı balzamik sirkesi
1 çay kaşığı şeker
Aşama 1
Un, yumurta ve galetaların her birini baharatlayarak üç ayrı kâseye koyun. Kurutulmuş kekik ve sarımsak granüllerini karıştırın.
Aşama 2
Peynir çubuklarını una sürün, fazlasını alın ve çırpılmış yumurtaya daldırın. Fazla yumurtayı çıkarmak için hafifçe sallayın, ardından ekmek kırıntılarını iyice kaplanana kadar çevirin. Fırın kâğıdıyla kaplı bir fırın tepsisine tek tek dizin. Ardından tamamen katılaşana kadar 1 saat dondurun.
Aşama 3
Sosu yapmak için yağı bir tencerede ısıtın ve kırmızı biberi ve sarımsağı 2-3 dakika kavurun. Domates, sirke, şeker ve biraz baharat ekleyin. Ateşin altını kısın ve 12-15 dakika kıvamlı hale gelene kadar pişirin. Pürüzsüz bir sosu tercih ediyorsanız, blender ile karıştırın. Soğumaya bırakın.
Aşama 4
Ağır tabanlı bir tavayı üçte birinden fazla yağla doldurmayın ve 180 ° C'ye kadar ısıtın veya bir küp ekmek yağa düştüğünde kızarana ve yaklaşık 30 saniye içinde kızarıncaya kadar doldurun. Dondurulmuş peynir çubuklarını yavaşça kızartın, sıcaklığın yüksek kalmasını sağlamak için bunu iki parti halinde yapmanız gerekir. Peynirli orta kısım eriyene ve dışı gevrek olana kadar 2-3 dakika kızartın. Kalın peçete kâğıdına dizin. Hemen servis yapın.