Hafta sonuna özel tatlı ve tuzlu atıştırmalık tarifleri

Peynir çubukları

Malzemeler

30 gr sade un

1 yumurta, çırpılmış

100 gr kuru ekmek kırıntıları

Bir tutam kurutulmuş kekik

bir tutam sarımsak granülü

250g mozzarella ya dil peyniri

Kızartma için yaklaşık 500ml bitkisel yağ

 Sosu için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 kırmızı biber, doğranmış

2 diş dilimlenmiş sarımsak

400 gr doğranmış domates

1 çay kaşığı balzamik sirkesi

1 çay kaşığı şeker

Aşama 1

Un, yumurta ve galetaların her birini baharatlayarak üç ayrı kâseye koyun. Kurutulmuş kekik ve sarımsak granüllerini karıştırın.

Aşama 2

Peynir çubuklarını una sürün, fazlasını alın ve çırpılmış yumurtaya daldırın. Fazla yumurtayı çıkarmak için hafifçe sallayın, ardından ekmek kırıntılarını iyice kaplanana kadar çevirin. Fırın kâğıdıyla kaplı bir fırın tepsisine tek tek dizin. Ardından tamamen katılaşana kadar 1 saat dondurun.

Aşama 3

Sosu yapmak için yağı bir tencerede ısıtın ve kırmızı biberi ve sarımsağı 2-3 dakika kavurun. Domates, sirke, şeker ve biraz baharat ekleyin. Ateşin altını kısın ve 12-15 dakika kıvamlı hale gelene kadar pişirin. Pürüzsüz bir sosu tercih ediyorsanız, blender ile karıştırın. Soğumaya bırakın.

Aşama 4

Ağır tabanlı bir tavayı üçte birinden fazla yağla doldurmayın ve 180 ° C'ye kadar ısıtın veya bir küp ekmek yağa düştüğünde kızarana ve yaklaşık 30 saniye içinde kızarıncaya kadar doldurun. Dondurulmuş peynir çubuklarını yavaşça kızartın, sıcaklığın yüksek kalmasını sağlamak için bunu iki parti halinde yapmanız gerekir. Peynirli orta kısım eriyene ve dışı gevrek olana kadar 2-3 dakika kızartın. Kalın peçete kâğıdına dizin. Hemen servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil