Haftasonu kahvaltısı için lezzetli öneri: Yağ çekmeyen pişi tarifi!
Hem hızlıca hazırlayabileceğiniz hem de diğer pişilere göre daha sağlıklı olan yağ çekmeyen pişi yapmaya ne dersiniz? Kahvaltı sofralarınız ve çay saatlerinizde afiyetle tüketebileceğiniz, rahatsızlık vermeyen yağ çekmeyen pişi tarifi Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Anadolu'nun pek çok noktasında kolaç, lokma, keçi ayağı, hamur kızartması gibi isimlerle bilinen pişi, ailecek yapılan zengin sabah kahvaltıları için başarılı bir alternatif. Az ve her evde bulunan malzemesiyle pişi her öğün tüketilebilecek lezzetler arasında yer alırken, mayalı ve mayasız olarak iki farklı şekilde hazırlanabiliyor. Yağ çekmeyen pişiler hazırlamak istiyorsanız o da mümkün. Yumuşacık ve puf puf olan bu pişiler yağ çekmediği için mideyi de yormuyor. Kağıt kalem hazırsa yağ çekmeyen pişi için malzemeleri veriyoruz. (Bu tarifin ardından Mayasız pişi tarifi, Kaşık dökmesi tarifine de göz atabilirsiniz)
2 kişilik
10 dakika
10 dakika
300 kalori
Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi için malzemeler
- 1 yumurta
- 100 ml süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 g kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
PİŞİ HAKKINDA
1
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.
2
Süt ve yumurta ayrı bir yerde çırpılır ve unlu karışım ile birleştirilir.
3
Hamur 10 dakika dinlendirilir ardından açılır ve istenilen büyüklükte parçalar kesilir.
4
Kızgın yağda kızartılır.
5
Sade ya da içi doldurularak yenilir. Afiyet olsun.