Halka tatlısı nasıl yapılır? Çıtır çıtır halka tatlısı tarifi ve yapılışı
Sokak lezzetlerinin başında gelen halka tatlısı, evlerde misafirlere ikram etmek için de güzel bir tatlı çeşidi. Çıtır çıtır dışarıda satılanlar gibi halka tatlısı yapmak isterseniz tarifimize göz atabilirsiniz...
Türk mutfağında yağda kızartılan tatlılardan biri olan halka tatlısı, çok basit ve pratik bir tarif. Bol sıvı yağda kızaran, ardından şerbete atılan ve lezzetine doyum olmayan bu tarifi sizler de mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. Misafirlerden tam not alacak olan halka tatlısı tarifi veriyoruz!
5 kişilik
20 dakika
35 dakika
529 kalori
Halka tatlısı tarifi için malzemeler
- 60 ml süt
- 60 ml su
- 50 gr tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 tutam tuz
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
1
Süt, su, tuz, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın.
2
Unu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin.
3
Hamur toparlanmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
4
Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak hamura yedirin. Hamuru krema sıkma torbasına alın.
5
Yağlı kağıt üzerine halka şeklinde sıkın.
6
Ayçiçeği yağını tavada iyice ısıtın.
7
Hamur halkalarını kağıt üstte kalacak şekilde yağın içine atın.
8
Bir süre bekleyip kağıtları üzerinden alın ve önlü arkalı kızartın.
9
Pişen halkaları maşa ile alıp servis tabağına aktarın.
10
Şeker, su ve limon suyunu kısık ateşte kaynatarak şerbeti hazırlayın.
11
Soğuyan tatlıların üzerine sıcak şerbet gezdirerek dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletin.
12
Ilık servis yapın.