Hamsi sipari

Hamsi sipari tarifi

Malzemeler
• 4 domates
• 250 g ıspanak
• 1 demet dereotu
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı beyaz şarap sirkesi
• 1 su bardağı su
• 1 kg hamsi
• 1 limon suyu
• Tuz
• Kekik

Hazırlanışı:
1- Kabuklarını soyup küp doğradığınız domates ve ince kıydığınız yeşillikleri, 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Tuz, kekik, beyaz şarap sirkesi ve suyu ilave edip kaynatın.
2- Hamsileri temizleyip fileto çıkartın. Çok hafif unlayıp üzerine limon suyu gezdirin. Kalan zeytinyağında kızartıp bir fırın kabına alın. Üzerine sebzeli karışımı döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil