Hardal soslu lüfer ızgara tarifi nasıl yapılır?

Balık oldukça besleyici bir besin. Peki, hardal soslu lüfer ızgara tarifine ne dersiniz? Birlikte bakalım...

  • Malzemeler
  • 1 lüfer (ağırlığı yaklaşık 1.250 kg)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Karabiber


Hardallı sos için

  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 konserve sardalye
  • Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:
  • Lüferi temizleyi ve ardından bol suyla yıkayın.
  • Karabiber, limon suyu ve zeytinyağı bir kapta karıştırın. 
  • Bu karışım lüferin üzerine döktükten sonra en az 1 saat olacak şekilde bekleyin. 
  • Hardallı sos için tarifi için tereyağını eritin ve un, su ekleyin.
  • Hardal ve doğranmış sardalyeyi de ilave edip kısık ateşte yaklaşık 3 dakika pişirin.
  • Son olarak limon suyunu ekleyip 2-3 dakika da pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Lüferi ızgarada pişirin.
  • Hardallı sosla birlikte servis yapın.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil