Harika bir yılbaşı keki: Yıldızların altında keki tarifi
Yılbaşı için hem görünüşüyle iç ısıtan, yeni yıl ruhunu yansıtan hem de lezzetli bir kek yapmaya ne dersiniz... Zeynep Dinç’ten harika bir yılbaşı keki tarifi var. İşte yıldızların altında keki tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Yıldızların Altında Keki tarifinin ardından farklı yılbaşı tarifleri sayfamıza da bakabilirsiniz.
8 kişilik
30 dakika
20 dakika
251 kalori
Kek için;
- 1.5 bardak un (Elenmiş)
- 3/4 bardak toz şeker
- 1 adet orta boy yumurta (Oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı (Dövülmüş)
- 8 g (1 paketten biraz az) kabartma tozu
- 3 - 4 damla limon suyu
Krema için;
- 2.5 bardak süt
- 3/4 bardak toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı (dövülmüş)
Servis için;
- Nar
- Yıldız kurabiyeler (tarifi “Kurabiye Kutusu”nda)
- Pudra şekeri
1
Geniş bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt, zeytinyağı ve antep fıstığını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kabartma tozunun üzerine 3 - 4 damla limon sıkıp tüm malzemeyi karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş kek kalıbına (22 - 24 cm) döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelince kalıptan alarak servis tabağına aktarın.
2
Krema için süt, şeker, nişasta ve kakaoyu tencereye alıp sürekli karıştırarak ceylan gözü olana kadar pişirin. Ocaktan alıp Antep fıstığı parçalarını içine atın ve kabuk yapmaması için karıştırmaya devam edin.
3
Oda sıcaklığına gelince kekin üzerine kremayı dökün. Kaşığınızın tersiyle yayarak güzel bir görüntü oluşturun. Narlardan çerçeve yapıp üzerine yıldız kurabiyeler serpiştirin. Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri eleyerek süsleyebilirsiniz