Harisa soslu tavuk

Harisa soslu tavuk tarifi

Malzemeler
200 g kuşbaşı tavuk eti
Sosu için
2 tatlı kırmızıbiber
4 kuru kırmızı acı biber (çekirdekleri ile)
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
2 çay kaşığı kişniş tohumu
2 çay kaşığı Karaman kimyonu tohumu
4 diş sarımsak
1/4 su bardağı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Tavukları zeytinyağında kızartın. Sosunu hazırlamak için taze kırmızıbiberleri közleyin, çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyun ve doğrayın. Baharatları kuru bir tavada orta ateşte kokuları yoğun bir şekilde gelmeye başlayana kadar kavurun. Kokusu iyice çıktıktan sonra ateşten alın. Kuru acı biberleri iri doğrayıp, doğrayıcı ile parçalayın. Kavrulmuş ve çekilmiş baharatları, közlenmiş biberleri, sarımsak ve salçayı da ekleyip doğrayıcıda homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın. Kızaran tavukları harisa sosla karıştırıp servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil