Haşhaş tohumlu bisküvi

Haşhaş tohumlu bisküvi tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı tam buğday unu
Tuz
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
6 yemek kaşığı krema
Üzeri için
Süt
Deniz tuzu

Hazırlanışı:
Un, bir tutam kadar tuz ve toz şekeri geniş kasede harmanlayın. Kalan malzemeyi ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla süt sürün ve deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil