Havuç tarator nasıl yapılır? Havuç tarator tarifi, malzemeleri, yapılışı
Özellikle et ve tavuk yemeklerin yanında etin ve tavuğun ağırlığını dengeleyecek olan havuç tarator tarifi yılbaşı masanızın olmazsa olmazı olabilir.Ayrıca havuç tarator tarifi yapması bir o kadar da kolay peki havuç tarator tarifi nasıl yapılır? Yapım aşamalarıyla havuç tarator tarifini reçeteledik
Tarator kelimesi Rumca kökenlidir ve 'Ceviz içi, sarımsak, tuz, ekmek içi, sirke ve tahinin limon suyu ile çırpılmasından sonra kıyılmış maydanozla hazırlanan salça veya sos' anlamına gelmektedir. Bu yazımızda havuç tarator tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabileceksiniz. Meze seviyorsanız ayrıca acuka, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, semizotu salatası, haydari, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
4 kişilik
10 dakika
10 dakika
150 kalori
Havuç tarator tarifi için gerekli malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş (opsiyonel)
TARATOR HAKKINDA
1
Havuçların kabukları soyulur ve rendelenir. Rendelenen havuçlar zeytinyağı dökülmüş tavada kavrulur.
2
Bir kabın içerisinde, yoğurt, tuz ve sarımsak karıştırılır.
3
Kavrulan havuçlar ile yoğurt birleştirilir.
4
İsteğe göre cevizle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun!