Havuçlu kek tarifi nasıl yapılır? Havuçlu kek malzemeleri ve yapılışı

Havuçlu kek klasikleşen ve modası hiç bitmeyen kek tarifleri arasında yer alır. Peki bu kış aylarında sıcacık bir kahve eşliğinde yiyebileceğiniz havuçlu kek nasıl yapılır? İşte havuçlu kek için gerekli malzemeler, havuçlu kek tarifi ve yapılış aşamaları...

Bu tarifimizde havuçlu kek için gerekli malzemeleri ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz. Havucun sağlık açısından önemli faydaları var.  Havuçlar karotenoidler adı verilen bitki bileşikleri açısından zengindir. Karotenoidler ayrıca iyi işleyen bir bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur, cilt sağlığı ve yaşlanma için önemlidir ve solunum sistemi gibi önemli alanlarda mukozal zarlarımızı destekler. Havuç, kolesterol dengesini ve kalp sağlığını destekleyebilir, kilo verme hedeflerine yardımcı olabilir, kansere karşı destek sağlayabilir ve bağırsak sağlığını destekleyebilir.

5 kişilik
15 dakika
60 dakika
150 kalori

Havuçlu kek tarifi için gerekli malzemler

  • 3 adet yumurta
  • 3-4 su bardağı havuç rendesi
  • 5 su bardağı un
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tarçın

HAVUÇ HAKKINDA

Popüler bir kök sebzesi olan havuç oldukça çok yönlüdür. Çiğ olarak da tüketilebilir, yemeklere, salata ve tatlılara da eklenebilir. Çoğumuz havuçları parlak turuncu renkleriyle ilişkilendirsek de, orijinal havuçlar sarı ve mordu. Bitkinin en çok yenen kısmı köküdür, ancak gövde ve yapraklar da yenilebilir ve dünyanın bazı bölgelerinde ot veya salata yaprağı olarak kullanılır.
1 Şeker ve yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpın ve zeytinyağı ekleyin.
2 Ayrı bir kapta elenmiş un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın.
3 Dış kabukları soyulup rendelenmiş havuçları yumurtalı karışımla karıştırın.
4 Unla yaptığınız karışımı da ekleyin.
5 Cevizlerin tamamını dibe çökmemesi için unlayarak çırpmadan bir kaşıkla iyice karıştırın.
6 Ortası delik kek kalıbında, önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında, 60 dakika pişirin.
7 Kontrol edin ve gerekirse pişirme süresine 10 dakika daha ilave edin.
8 Ilınınca üstüne isteğe göre rendelenmiş ceviz serpebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil