Havuçlu tart

Havuçlu tart tarifi...

Malzemeler
Hamuru için
250 gr un
125 gr tereyağı (yumuşak)
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
İç harcı için
2 kalın kabak
4 kalın havuç
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Unu bir karıştırma kabına eleyin. Tereyağı, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Kabakları yıkayıp kabuğunu soymadan kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Havuçları temizleyin ve aynı şekilde haşlayın. Fırını 190 derecede ısıtın. Kabak ve havuçları çok ince uzun dillimler halinde kesin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru hafif unlanmış zeminde tart kalıbından daha büyük açın ve kalıba yerleştirin. Fazlalıklarını kesin. Tartın tabanına çatalla delikler açın. Kaşar peynirini hardalla karıştırıp tabana yayın. üzerine dilimlenmiş kabak ve havuçları, bir sıra kabak bir sıra havuç olacak şekilde ortadan başlayarak tamamını kaplayacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil