Haydari nasıl yapılır? Haydari tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Yoğurtlu mezelerden haydari tarifi yapmak istiyorsanız kesinlikle bu leziz tarifimize göz atmalısınız. Peki, yoğurtlu mezelerden en lezzetlisi haydari tarifi nasıl yapılır? Haydari tarifi için gerekli malzemeleri ve tarifin yapım aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Bir de video ekledik...
Haydari sözlükte "Süzme yoğurt, sarımsak, nane, dereotu ve tereyağı karışımıyla hazırlanan bir meze türü" olarak geçer. Cacıktan farklı olarak haydari salatalık içermez. Meze olarak sunulan haydari daha kalın tabakalıdır. Aşağıda haydari tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Meze seviyorsanız ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
3 kişilik
15 dakika
0 dakika
64 kalori
Haydari tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr yoğurt
- 1 diş sarımsak
- ezilmiş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1
- 5 yemek kaşığı kuru nane
- ½ yemek kaşığı dereotu
- ince kesilmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağı
1
Yoğurt, sarımsak, tuz ve dereotunu bir kap içerisinde karıştırın.
2
Tereyağını kızdırın ve içerisine nane atarak çevirin.
3
Mezenin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun!