Bu yazıda sizlere sıra dışı bir sütlü tatlı tarifi vereceğim…
Tuzsuz etimek, şekersiz muhallebi, hindistan cevizi gibi kolay bulunan ve kolay hazırlanan malzemelerden oluşan bu tatlıyı Bayram menülerinize ekleyerek misafirlerinizi şaşırtın!
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak (400 gr) toz şeker
2 bardak (500 ml) kaynar su
1 kg süt
2,5 yemek kaşığı (50 gr) un
1,5 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
2 kutu (400 ml) krema
1,5-2 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri
80-100 gr hindistan cevizi
Çilek/böğürtlen/frambuaz/toz fıstık
Hazırlanışı
1. Tuzsuz etimekleri borcama ya da derin bir kaba dizin. (Kalan ince boşlukları önemsemeyin, şuruptan sonra şişen etimekler kabın içini tamamen kaplayacaktır.)
2. Orta boy tencerede kısık ateşte şekeri eritin, karamelize edin. Yanmaması için plastik ya da tahta bir spatula ile karıştırın.
3. Şeker eriyince üzerine kaynar suyu dökün. Karıştırarak şekeri eritin. Koyu kahverengi bir şurup elde edeceksiniz.
4. Sıcak şurubu etimeklerin üzerine kepçe ile gezdirin. Şurubun tamamını kullanın.
5. Etimekler şurubu iyice çekip şişene kadar bekleyin.
6. Şekersiz muhallebinizi hazırlamak için süt, un ve mısır nişastasını kaynayıncaya kadar çırparak pişirin. Kıvam alınca ateşten alın ve soğumuş etimeklerin üstüne dökün, spatula ile yayın.
7. Muhallebiyi iyice soğuyuncaya kadar bekletin.
8. Krem Şanti (Crème Chantilly) : Paris’e yakın Chantilly kasabası Krem Şanti’nin ilk yapıldığı yerdir. Orjinal tarif; bir ölçü krema için 1/10 ölçü pudra şekeridir. Kremayı biraz köpürtün, pudra şekeri ekleyip, kaşığa alındığında düşmeyecek kıvama gelinceye kadar mikser ile çırpın.
9. Krem şantiyi iyice soğumuş muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın.
10. Üzerine bol hindistan cevizi serpin.
11. Çeşitli meyveler ve toz fıstık ile süsleyin.
12. İkram etmeden önce bir gün buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun…
Tüm sorularınız için pelinsbakery@gmail.com adresine mesaj gönderebilirsiniz. Instagram @pelinsbakery‘den pastalarımı takip edebilirsiniz…