Hong Kong Levrek tarifi nasıl yapılır? Şef Cihan Kıpçak'ın tarifi...
Buharda pişirilmiş Hong Kong usulü levrek tarifi şef Cihan Kıpçak’dan geliyor. İşte Hong Kong usulü levrek yapmak için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları....
2 kişilik
30 dakika
20 dakika
355 kalori
Hong Kong Levrek için malzemeler;
- 200 gr levrek fileto
- 3 diş sarımsak
- 2 gr zencefil
- 2 dal yeşil soğan
- Yarım adet soğan
- 1 halka doğranmış Jalapeno biberi
- 1 havuç
- Bir tutam taze kişniş
- 100 ml soya sosu
- 60 ml pirinç sirkesi
- 50 gr tereyağı
1
Levreği tereyağı ile yağlayıp buharda pişirin.
2
Diğer tarafta soya sosu, pirinç sirkesi ve tereyağını bir kapta ısıtın.
3
Doğranmış soğanları, ince dilimlenmiş havuçları, biber, zencefil ve sarımsağı ısıttığınız karışımda wok tavada çevirin.
4
Tabağa aldığınız sebze karışımının üzerine levrekleri yerleştirin.
5
Taze kişniş yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.