Humus nasıl yapılır? Humus tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Zeytinyağı, tahin ve haşlanmış nohutun muhteşem buluşmasıyla yapılan humus, meze tariflerinin en sevilenleri arasında yer alıyor. Yapımı oldukça basit olan humus tarifine bayılacaksınız. Lezzet editörü Başak Öngel Elele okurları için humus tarifi verdi ve püf noktalarını paylaştı...
Bir Orta Doğu mezesi olan humus; nohutun ezilmesi, üzerine tahin, kimyon ve limon suyunun eklenmesiyle oluşan nefis bir meze. Günün her vaktinde tüketilebilen, her yemeğe yakışıyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz humus tarifi ile damak tadınıza yeni bir lezzet kazandırmaya ne dersiniz? Lezzet editörü Başak Öngel Elele okurları için humus tarifi verdi. Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, Çerkes tavuğu, etsiz çiğ köfte, havuç tarator, semizotu salatası, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
*Humus severler için pancarlı, kuru fasulyeli, zerdeçallı, bal kabaklı, pırasalı, mantarlı, avokadolu, havuçlu , güveçte sucuklu olarak birçok humus tarifi bulunuyor. Yapılma aşamaları aynı olup sadece karıştırmak istediğiniz ürünü eklemeniz yeterli oluyor.
*Güveçte sucuklu humusta iste humus için gerekli olan tüm malzemeyi püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin. Humusu güvece yayıp ortasını hafif çukurlaştırın. Üzeri için sucuğu yuvarlak doğrayın. Ortasına çukur açtığınız humusun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Humus Tarifi için Malzemeler
- 250 gr haşlanmış nohut
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tahin
- ½ adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Sumak
- pul biber