İftar için tatlı tarifleri: Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi

Kadayıflı Muhallebi

6 kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Toplam Süre: 25 dakika

Malzemeler:

Kadayıf Katmanı İçin:

  • 200 g tel kadayıf (kavrulmuş veya çiğ)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  •  1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebi için:

  •  1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  •  1 yumurta sarısı
  •  1 paket vanilin
  •  1 kutu (200 ml) sıvı krema

Yapılışı:

  • Tavada tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve doğranmış kadayıfı ekleyerek kısık ateşte altın rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan kadayıfa cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilini ekleyin, karıştırın.
  • Eğer kullanıyorsanız, sıvı kremayı ekleyip çırpın ve soğuması için kenara alın.
  • Servis kaselerine veya büyük bir borcama önce kadayıfın yarısını yayın.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve güzelce yayın ve kalan kavrulmuş kadayıfı en üste serpiştirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Soğuyan tatlınızı dilimleyin ve üzerine Antep fıstığı, tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak ayrılığında şaşırtan iddia Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinde Leyla'nın aksesuarları Doğa Rutkay, Urla hayatını anlattı Kızılcık Şerbeti'nin yeni bölümünden ilk fragman yayınlandı