İftar için tatlı tarifleri: Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi
Kadayıflı Muhallebi
6 kişilik
Hazırlık Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 15 dakika
Toplam Süre: 25 dakika
Malzemeler:
Kadayıf Katmanı İçin:
- 200 g tel kadayıf (kavrulmuş veya çiğ)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 kutu (200 ml) sıvı krema
Yapılışı:
- Tavada tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve doğranmış kadayıfı ekleyerek kısık ateşte altın rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Kavrulan kadayıfa cevizi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilini ekleyin, karıştırın.
- Eğer kullanıyorsanız, sıvı kremayı ekleyip çırpın ve soğuması için kenara alın.
- Servis kaselerine veya büyük bir borcama önce kadayıfın yarısını yayın.
- Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve güzelce yayın ve kalan kavrulmuş kadayıfı en üste serpiştirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
- Soğuyan tatlınızı dilimleyin ve üzerine Antep fıstığı, tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.