İftar sofralarının vazgeçilmezi: 6 farklı pilav tarifi
Tane tane yapılmış bir pilav, diğer yemekleri kolaylıkla geri planda bırakabilir. Bu akşam, pilava farklı bir yorum getirmek isterseniz, dünya mutfağından seçilmiş, bu çok özel 6 pilav tarifi sizin için hazırlandı.
Hellimli ve karnabaharlı pilav
Malzemeler
1 küçük başlı karnabahar (500 gr), orta boy ve bölünmüş
150 gr bebek ıspanak
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 kırmızı soğan, dilimlenmiş
120 gr hellim, küpler halinde kesilmiş
1 diş ezilmiş sarımsak
1 adet ince rendelenmiş başparmak büyüklüğünde zencefil
1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal
1 yemek kaşığı orta boy köri tozu
150 g basmati pirinci
1 kırmızı biber, ince dilimlenmiş
Aşama 1
Büyük bir kapta tuzlu su ile karnabaharı yüksek ateşte 5 dakika pişirin ve son 2 dakika ıspanağı ekleyin. Suyu boşaltın ve bir kenara koyun.
Aşama 2
Yağı büyük bir tavada ısıtın ve soğanı orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Hellimi ekleyin, 5 dakika daha pişirin, ardından sarımsak, zencefil, zerdeçal ve köri tozunu ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Her şeyi tencereye alın, pirinç, karnabahar ve ıspanağı karıştırın, biraz kuru görünüyorsa 1 çorba kaşığı su ekleyin. Pilav tüm suyu çekene kadar pişirin. Acı biberle istediğiniz baharatları ekleyin ve sıcakken servis edin.