İftar sofralarının vazgeçilmezi: 6 farklı pilav tarifi
Meksika usulü bulgur pilavı
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
İnce doğranmış 2 biber (en sevdiğiniz renkleri seçin)
4 diş sarımsak, çok ince doğranmış veya ezilmiş
1 çay kaşığı kimyon tohumu veya ½ çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1 yemek kaşığı domates püresi
Küçük bir tutam acı kırmızı biber
250 gr bulgur
450 ml sıcak sebze ya da et suyu
İnce doğranmış kişniş ve dilimlenmiş taze soğan
Aşama 1
Yağı büyük bir tencerede ısıtın, ardından soğan, biber, sarımsak ve kimyonu ilave edip 8-10 dakika sebzeler yumuşayıncaya ve altın sarısı kıvama gelinceye kadar yavaşça kavurun. Domates püresini ve kırmızı biberi ekleyip 1 dakika pişirin, ardından bulgurla karıştırın.
Aşama 2
Suyu üzerine dökün, ardından örtün ve kaynatın. Arada karıştırın, ardından tekrar örtün ve mümkün olan en düşük ısıya koyun. 12 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatın ve üstü kapalı olarak 10 dakika daha bırakın. Hemen servis yapıyorsanız, kişniş ve taze soğanı da karıştırıp ekleyin.