İftar sofralarınız için birbirinden lezzetli 5 glutensiz tarif
Otlu pizza
Malzemeler
3 yemek kaşığı karabuğday unu
3 yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı zerdeçal
Kabaca doğranmış maydanoz
Yarım demet doğranmış fesleğen
½ demet kabaca doğranmış dereotu
4 adet ince dilimlenmiş taze soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kavrulmuş ceviz (isteğe bağlı), kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
30 gr beyaz ve kaşar peynir, ufalanmış
Aşama 1
Fırını 280 derecede ısıtın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın, kabartma tozu, karabuğday unu ve zerdeçal ekleyin, ardından tuz ve karabiber ekleyin.
Aşama 2
Karışımı yapışmaz ve fırına dayanaklı bir tavaya dökün. Birkaç dakika yumurta neredeyse sertleşinceye kadar pişirin. Ama üst kısmının akışkan kaldığından emin olun.
Aşama 3
Otların çoğunu karıştırın, ardından taze soğan, kuş üzümü ve cevizleri ekleyin. Ufalanmış beyaz ve kaşar peyniri yumurtanın üstüne otlarla birlikte serpin ve birkaç dakika da fırında pişmesini bekleyin. Sıcakken servis edin.