İftar sofralarınız için birbirinden lezzetli 5 glutensiz tarif
Lahana kavurmalı patates graten
Malzemeler
200 g patates, ikiye bölünmüş
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon, suyu sıkılmış
1 adet doğranmış arpacık soğan
200g lahana
1 küçük olgun avokado
½ çay kaşığı Dijon hardalı
25 gr beyaz peynir, ufalanmış
½- 1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği
Aşama 1
Fırını 200 derece ısıtın. Patatesleri çoğunlukla yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın, süzün ve kurumaya bırakın. Patatesleri büyük bir kaba sarımsakla birlikte atın, üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdirin ve baharatlayıp ezin. 20 dakika tavada kavurun.
Aşama 2
Limon suyunun yarısını arpacık soğanı üzerine ve lahananın yarısına sıkın, baharatlayın, ardından lahanayı yumuşatmak için tavada kavurun.
Aşama 3
Patates karışımını fırın tepsisine koyup üzerine kabak çekirdeği, kaşarı ve beyaz peyniri ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Aşama 4
Bu arada sarımsağı, avokadoyu, hardalı, yağı ve limon suyunu karıştırın. Patatesleri ve pişmiş lahanayı bir tabağa koyun. Sosu üzerine gezdirin, soğumadan servis edin.