İftar sofralarınız için birbirinden lezzetli 5 glutensiz tarif

Lahana kavurmalı patates graten

Malzemeler

200 g patates, ikiye bölünmüş

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 limon, suyu sıkılmış

1 adet doğranmış arpacık soğan

200g lahana

1 küçük olgun avokado

½ çay kaşığı Dijon hardalı

25 gr beyaz peynir, ufalanmış

½- 1 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği

Aşama 1

Fırını 200 derece ısıtın. Patatesleri çoğunlukla yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın, süzün ve kurumaya bırakın. Patatesleri büyük bir kaba sarımsakla birlikte atın, üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdirin ve baharatlayıp ezin. 20 dakika tavada kavurun.

 Aşama 2

Limon suyunun yarısını arpacık soğanı üzerine ve lahananın yarısına sıkın, baharatlayın, ardından lahanayı yumuşatmak için tavada kavurun.

Aşama 3

Patates karışımını fırın tepsisine koyup üzerine kabak çekirdeği, kaşarı ve beyaz peyniri ekleyin ve 10 dakika pişirin.

Aşama 4

Bu arada sarımsağı, avokadoyu, hardalı, yağı ve limon suyunu karıştırın. Patatesleri ve pişmiş lahanayı bir tabağa koyun. Sosu üzerine gezdirin, soğumadan servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil