İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Bugün iftar menünüzde ne var? İftar hazırlıkları devam ederken, ana yemeklerin yanına ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu 5 özel tarif imdadınıza yetişti! İftar sofrası için bu zeytinyağlı yemek tariflerini deneyin.
Zeytinyağlı patates yemeği
Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
2 diş dilimlenmiş sarımsak
1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
500 gr patates, parçalar halinde kesilmiş
1 büyük kırmızı biber, ikiye bölünmüş, tohumdan arındırılmış ve ince dilimlenmiş
250 gr ıspanak yaprağı
Aşama 1
2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın, 1 ince doğranmış soğan, 2 dilim sarımsak ve 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin.
Aşama 2
500 gr patatesi soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Tavaya ekleyin. Dilimlenmiş kırmızı biberleri, ½ çay kaşığı kimyon tohumu, ½ çay kaşığı zerdeçal ve ½ çay kaşığı tuzu karıştırın ve 5 dakika daha pişirmeye ve karıştırmaya devam edin.
Aşama 3
Biraz su ekleyin, örtün ve 8-10 dakika pişirin.
Aşama 4
Patateslerin hazır olup olmadığını bıçakla kontrol edin ve ıspanak yapraklarını tavaya ekleyin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.